Keflavik – Golden Circle – Vik i Myrdal

Olen vieraillut Islannissa aiemmin joukuussa 2009. Reykjavikissa sijaitseva hotelli toimi silloisen matkan tukikohtana. Reykjavik sijaitsee Oulun korkeudella, joten joulun aikaan päivänvalosta kykeni nauttimaan vain viiden tunnin ajan. Ajelimme silloin vajaan viikon aikana Toyota RAV4:lla yhteensä tuhat kilometriä edeten etelärannikkoa Jökursárlónin jäätikkölaguunille saakka. Reykjavikista sinne menee nelisen tuntia hyvällä säällä.

Mieltäni on kauan kaihertanut paluu saarelle kesäaikaan ja nyt heinäkun lopussa 2013 palasimme tarujen saarelle yhdessä mieheni kanssa. Lapset olivat hoidossa kummien ja isovanhempian huomassa, joten oli todella rentouttavaa keskittyä ihailemaan saaren luontoa ilman takapenkin räpätystä. Ei sinne olisi lapset mahtunutkaan, koska vuokrasimme halvimman, pienikulutuksisimman auton ilmastoinnilla. Niinpä tällä kertaa automme oli Chevrolet Spark, jota mainostetaan viiden hengen kaupunkiautoksi. Yksi matkalaukku takakonttiin, yksi takapenkille ja menoksi. Vuokraus viidelle päivälle maksoi vajaa 400€€, mikä on kohtuuhinta bensan litrahinnan ollessa hieman Suomea edullisempi.

Saavuimme Keflavikin kansainväliselle lentolentälle paikallista aikaa 23:30 kellon ollessa Suomessa 02:30. Majapaikkamme isäntä oli meitä vastassa ja ensimmäinen yö menikin vaatimattomassa hostel-majoituksessa Keflavikissa. Pieni huone kokolattiamatolla, yhteisellä keittöillä ja suihkulla sekä itse tehdyllä aamupalalla oli ihan ok sekä edullinen, 80€.

Kumma kyllä aamulla ei väsyttänyt vaan mieltä poltteli vuokra-auton haku sekä saaren kiertäminen. Kiersimme saaren maan ykköstietä pitkin vastapäivään, koska saaren etelärannikko oli meille jo tuttua seutua. Halusimme silti nähdä osan Golden Circle-reitistä kesällä, joten ajoimme Selfossista ensin ihailemaan Geysirin aluetta ja sen jälkeen Gullfossille.

Turisteja oli paljon liikkellä. Ilokseni huomasin matkamuistomyymälöiden hintojen olevan silti kohtuulliset sekä valikoiman olevan hyvä. Mieheni sai uudet, kauan kaipaamansa housut. Edellisellä kerralla hän osti saman mallin housut, eikä hän ole sen jälkeen muita housuja jalkaansa kelpuuttanut. Kyseinen merkki on kallis, mutta laadukas. Aiemmat housut eivät ole rikki millään lailla, ainoastaan haalistuneet pesussa.

Tietä 30 takaisin ykköstielle ihailemaan upeita Seljalandsfossia sekä Skógafossia jatkaen kohti Vikin kylää. Minulla oli suuria vaikeuksia löytää majoitusta kylästä ja alkuperäinen majoitus olisi ollut tavarakonteissa hintaan 86€ yö jaetulla suihkulla. Ajatus ahdisti sen verran, että vähän ennen matkaa löysin toisen vaihtoehdon. Guesthouse Steig osoittautui sympaattiseksi vaihtoehdoksi, vaikka ensivaikutelma majatalosta olikin ankea. Suuri huone, jaetut suihkut, yhteinen olohuone sekä keittiö muiden asukkainen kanssa. Meitä laiskotti laittaa ruokaa, joten söimme majatalossa maittavan kalaillallisen jälkiruoan kera. Jälkiruoassa oli skyriä sekä kermaa ja sitä aiomme laittaa kotonakin, vaikkei Suomesta tai Ruotsista saatava skyr niin maukasta olekaan. Kokonaisuudessa sympaattinen ja siisti paikka aivan upealla palvelulla. Tänne haluaa palata vielä joskus uudelleen!

Huoneemme Guesthouse Steigissä

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s