Akureyri – Bifrost

Sumuinen aamu valkeni Akureyrissä. Kelpo turistien lailla suuntasimme välittömästi keskustaa tutkimaan. Kävelykadun varrella oli monia turistikauppoja sekä kahviloita. Puolen päivän jälkeen oli aika jälleen jatkaa matkaa etelää kohti.

Maisemat Akureyristä länteen päin lähtiessä olivat vuoristoiset, mutta vähitellen maisema tasoittui hyvinkin vehreäksi siten, että kuvittelimme lähes ajavamme Pohjanmaalla. Osuimme sattumalta pieneen Bordeyrin kylään, jossa oli ruokakauppojen lisäksi paikallinen Alko rautakaupan yhteydessä. Maanantaisin se oli kesällä auki vain klo 16-18 ja sama myyjä hallitsi sekä rauta- että viinikaupan tuotevalikoiman. 😉

Hraunsnef Sveitahotel oli monien suositusten perusteella viimeinen yöpymiskohteemme. Emme mahtuneet hotellin huoneisiin vaan olin varannut meille mökin keittomahdollisuuksilla. Käytännössä hotelli sijaitsi maalaistilalla, jossa oli lampaita, Islannin hevosia, kanala, ankkoja sekä kuvien perusteella sikoja. Hotellin ravintolassa tarjoiltiin tilan tuotteita sekä muita paikallisia herkkuja. Vieraat pääsivät pulahtamaan ”hot tube’ihin”, joiden vesi oli todella kuumaa! Paikka, jonne haluan vielä uudelleen.

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s