Vaihtelua tunteihin Socrativella

Yksi mainioista tavoista ottaa koko ryhmä työskentelyyn mukaan on Socrative ohjelma, joka toimii kännyköissä, läppäreissä sekä tableteissa. Opettaja luo helposti ja nopeasti haluamansa kyselyn ja aina ei välttämättä tarvitse etukäteisvalmisteluja, jos haluaa nopeasti kartoittaa esim. ajatuksia tunneilla. Opettaja kirjautuu omalle ja opiskelija omalle sivustolleen. Ohjelma kysyy ensin opettajan luokan numeroa ja sen jälkeen opiskelijan nimeä. Sen jälkeen kysely voikin alkaa. Kysymykset voivat olla avoimia vastauksia, oikein/väärin-väittämiä tai monivalintoja.

Koulun langaton verkko on suuri etu kyselyjen käytössä, koska kaikilla opiskelijoilla ei välttämättä ole maksutonta nettiyhteyttä omassa kännykässään tai laitteessaan. Samalla laitteella voi kyllä olla parikin opiskelijaa, jotka vastaavat kyselyihin yhdessä. Toimii se niinkin.

Opettaja voi halutessaan määritellä oikeat vastaukset monivalintaan ja vastauksia voi yhdessä käydä läpi. Hauska tapa kerrata asioita on järjestää kisa, jossa jokaisella vastaajalla on oma ”avaruusalus” ja mitä nopeammin kysymyksiin vastaa, sitä pikaisemmin matka etenee kohti maalia. Takuuvarma tapa aktivoida ja piristää tuntia! 😉

Opettaja voi halutessaan jakaa tekemänsä kyselyn kollegoille antamalla kyselynsä numeron. Tervetuloa tutustumaan kyselyyn vaatesanoista på svenska tunnuksella SOC-948831. Otan mielelläni vastaan vinkkejä ja kommentteja sillä muutoksia on todella helppo tehdä.

PS Löydät paljon hyviä opastusvideoita Youtubesta hakusanalla Socrative, jos ohjelma on sinulle täysin outo. Yksi selkeä opastusvideo on esimerkiksi tämä.

 

1 thought on “Vaihtelua tunteihin Socrativella

  1. Päivitysilmoitus: Vaihtelua tunteihin Socrativella | IPad opetuksessa | Scoop.it

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s