Koti vaihtoon

Joulunaika on hyvin kiireistä ja stressaavaa kaikkine pakkoperinteineen. Koska uusperheessä ( huom, ei uusIOperheessä) monet tavat on hyvä määritellä uudelleen oman näköisiksi, on joulunvietto muovautunut vähitellen sellaiseksi, että lähdemme jonnekin oman perheen kesken. Arki on melkoista rumbaa töineen ja harrastuksineen ja kun vielä aviosiippakin on yrittäjä, on helpompaa lähteä lomalla pois, jos haluaa irtautua arjesta.
Kesällä 2010 olimme kodinvaihdossa Sevillassa kolme viikkoa heinäkuun helteissä. Kesä 2011 meni pihatöissä ja kesällä 2012 olimme vaihdossa Pohjois-Hollannissa vajaa pari viikkoa. Jouluna 2012 olikin sitten Bretagnen vuoro.
Varasimme lentoliput jo heinäkuussa ja olimme tiiviissä sähköpostiyhteydessä koko vaihtoa edeltävän ajan. Viestit lähtivät myös kerran päivässä vaihdon aikana, joten vastapuoleen pääsi tutustumaan hyvin. Ranskalaisen perheen ansiosta saimme varattua edulliset junaliput Pariisista Rennesiin ja me puolestamme hoidimme heille majoituksen Raanujärvellä upeine puitteineen. Vaihdoimme autoja päikseen, joten perheen kanssa oli helppoa liikkua.
Kummassakin kodissa oli tarkat ohjeet kodista, sen laitteista, kaupoista, alueen terveydenhuollosta jne. Esitteet lähialueiden nähtävyyksistä olivat ahkerassa käytössä ja täydensimme valikoimaa myös omilla löydöillämme. Suurimmat vahingot olivat repeytynyt Robin-juliste, haljennut Brio-junaradan siltaosa (voi liimata) sekä mystisesti kadonneet pari pelin osaa (tulevat varmasti vielä vastaan). Itse puolestani vedin pakastimen laatikon lattialle ja rikoin etupaneelista pari nurkkaa, mutta senkin voi vaihtaa.
On ollut upeaa saada tutustua espanjalaisen, hollantilaisen sekä ranskalaiseen arkeen paikallisessa kodissa. Kaupassa käynti on oma seikkailunsa. On myös mahtava tunne kun elämän saa rullaamaan vieraassa paikassa. Tiet tulevat tutuiksi, pyykkikone pyörii ja uuteen paikkaan tutustumisen jälkeen saa vain olla ja nauttia. Kotiin on yhtä lailla ihana palata ja huomata, miten toinen perhe on pitänyt sitä kuin omaansa. Ja sen vieraan kodin siivoaminen ennen lähtöä on aina ollut mukavaa. Miksei se siivous tunnu yhtä mukavalta omassa kodissa? 😉

20130109-080530.jpg

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s