Nuorille mahdollisuus

Kyllähän nuorille tulee aina antaa mahdollisuus, on se sitten klisee tai ei. Mutta osaatko ihmiset välttämättä arvostaa heille annettua mahdollisuutta?

Ostimme omistusasunnon eläkepäivien turvaksi. Voittoa siitä ei tule sillä tuotto ei vielä kata menoja. Etsimme ensimmäistä vuokralaista asuntovälittäjän avulla ja meille suositeltiin nuorta, sympaattista mieshenkilöä. Klisettä toistellen valitsimme henkilön, joka lopulta jätti parin kuukauden vuokrat sekä sähkölaskua maksamatta. Jouduimme muuttamaan hänen tavaransa pois, jotta hänet sai asunnosta ulos ennen seuraavaa asukasta. Ko. henkilön vuokrarästit ovat edelleen perinnössä. Se siitä mahdollisuudesta. Kaiken huippuna ko. henkilö tuli vielä myöhemmin pyytämään erikoiskohtelua kirjoittajalta, viranhaltijalta, omaan alaan liittyvissä asioissa.

Mahdollisuus 2. Jälleen kerran sympaattinen nuori mies, fiksu isä. Vuokranmaksua sumplittiin kuukausittain. Vedenkulutus oli kahden edestä, kiitos asunnossa majailevan tyttöystävän. ”Ei täällä ketään muita asu”. Ei niin.

Vahingosta aina viisastuu ja vedenkulutus ennakoitiin seuraavan vuokralaisen kanssa. Fiksu nuori pari, joka kiitettävästi mahtui pieneen kaksioon lähes kaksi vuotta. Asunnon luovutuksen he olisivat voineet hoitaa fiksummin, mutta siitä huolimatta tämä mahdollisuus kannatti antaa.

Seuraavat ehdokkaat olivat vanhempi naishenkilö sekä nuorempi nainen lapsensa kanssa. Käsityksemme mukaan vanhempi henkilö tarvitsi asuntoa nopeammin ja enemmän, joten päätös oli hänen hyväkseen. Isännöitsijältä alkoi tulla viestiä asunnossa tupakoimisesta. Henkilön tuli olla tupakoimaton ja raitis. No ok, parvekkeella voi jokainen tupakoida. Summa summarum, kyseinen henkilö asui asunnossa 3 kuukautta kunnes hän irtisanoi asunnon perjantai-iltana. Asunnosta ilmoitus nettiin, näyttö parin päivän päähän ja sunnuntaina tuli aamukymmeneltä soitto, jossa irtisanominen haluttiin perua. Myöhäistähän se jo oli.

Nyt odotamme jännityksellä mahdollisuutta numero 5. Vuokrasopimus on jo melko lailla muotoiltu kattamaan kaikki mahdollinen. Toivottavasti nuori, jämäkältä vaikuttava 20-vuotias osaa arvostaa mahdollisuuttaan. Hänen yhteydenottonsa vaikutti lupaavalta, joten haluamme edelleen uskoa, että nuorelle (ja yleensä kaikenikäisille ihmisille) tulee antaa mahdollisuus!

Advertisement

Vastaa

Please log in using one of these methods to post your comment:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s